top of page

Frances Dekker

Zangeres, componist, dirigent, arrangeur

A capella covers

Zoals je in mijn blog kunt lezen staan de jaren 2023-2024 in het teken van herstel.

Daarbij hoort ook nadenken over wat je energie kost en wat je energie geeft.

Langzaamaan ben ik keuzes aan het maken om de dingen die me ontzettend veel energie kosten af te stoten zodat ik meer tijd en energie heb om juist de dingen die mij energie geven te gaan doen.

Zingen geeft mij veel energie en is ook nog goed voor mijn herstel, dus heb ik een oude liefde opgepakt in de serie “Doen wat je leuk vindt en zingen is goed voor je”: Acapella zingen. Een lang gekoesterde wens van mij was om mijn acappella-arrangementen zelf in te zingen. Mijn afhankelijkheid van een studio en producer om dit te verwezenlijken bleek een dure hobby en daarom is het er nooit van gekomen. Tot nu. Inmiddels heb ik zelf een hobbykamer omgevormd tot een bescheiden thuis-studiootje en heb ik de software iets beter leren kennen zodat ik low-budget de opnames zelf kan mixen. Al doende leert men, zullen we maar zeggen. Perfect is het niet, maar ik ben tevreden met het resultaat. 

Daarnaast vind ik het editen van video's een leuke bezigheid. Dit kan ik fijn combineren met de liedjes die ik inzing. Ze worden steeds ingewikkelder en meer werk, maar ik heb er ontzettend veel plezier in. 

Ik heb de arrangementen niet op de site staan, maar mocht je interesse hebben in een arrangement, neem dan contact met mij op via info@francesdekker.nl

Deel 3 in de serie

"Doen wat je leuk vindt en zingen is goed voor je!"

Dit keer heb ik gekozen voor een bekende hit: Rolling in the deep van Adele, in opdracht gearrangeerd voor Vocalicious. Ik zong er toen niet meer bij dus had hem zelf nooit gezongen tot nu. Heerlijk stuk, maar wat een kluif, zowel om te zingen als om te mixen! 

Deel 2 in de serie

"Doen wat je leuk vindt en zingen is goed voor je!"

De tweede in de serie is een ontzettend vet nummer van Peter Cincotti: Angel town, gearrangeerd voor Vocalicious in 2008. Alles is door mijzelf ingezongen, inclusief de bas en de vocal percussie. Wat een feestje om te doen. 

Deel 1 in de serie

"Doen wat je leuk vindt en zingen is goed voor je!"

De eerste in de serie is een prachtig nummer van Alain Clark: All you gotta change, gearrangeerd in 2008 voor Vocalicious. Toen ik het hoorde wat ik op slag verliefd. Dit liedje gaat erover dat je niets moet willen veranderen aan jezelf omdat je goed bent zoals je bent.

bottom of page