top of page

Frances Dekker

Zangeres, componist, dirigent, arrangeur

Eigen werk

In 2020 ben ik naar Gemert verhuisd, midden in de coronatijd. Wat was het moeilijk integreren toen, alles lag stil. Verenigingen moesten stoppen dus er waren weinig mogelijkheden om mensen te leren kennen.

 

Toen alles weer een beetje op gang kwam ben ik bij een koor gaan zingen: Koskoier.

Daar heb ik de lol van het zingen ook weer ontdekt. 

 

Maar ik was natuurlijk ook een westerling in Brabant en dan kom je in aanraking met het fenomeen carnaval. Ik snapte niks van dat feest. 

 

Ik vond dus dat ik moest proberen een carnavalsliedje te maken en me daarmee het carnaval in te storten. Dat liedje werd 'Hatsjepsoet', de eerste vrouwelijke egyptische farao die echt heeft bestaan. Ik snap het feest uiteindelijk nog steeds niet heel goed, maar het was een fantastische trip om het op die manier mee te maken.

Ik merkte dat ik het leuk vind om liedjes te maken van voor tot eind, dus het liedje schrijven, het produceren en het hele video-traject. Het smaakte naar meer.

 

Het project daarna werd een kerstliedje 'Count the days 'til Christmas' en wie weet wat er nog komt.

Hatsjepsoet

Hatsjepsoet was de eerste vrouwelijke farao. Ik kwam van haar bestaan op de hoogte door een documentaire op National Geographic. Wat mij vooral triggerde was de naam, wie noemt z'n kind nou Hatsjepsoet? 

Enfin, lang verhaal kort, het liedje Hatsjepsoet zag het daglicht. 

Count the days 'til Christmas

Het idee voor dit liedje ontstond in januari 2023. Kerst was voorbij, de boom verdween en het huis voelde leeg. Een beetje verdrietig verzuchtte ik: Ik ga de dagen tot kerst maar tellen en zag er een liedje in. 

De video opnemen op de warmste dag van het jaar was wel een surrealistisch maar zo leuk om te doen.

bottom of page