top of page
  • Writer's pictureFrances Dekker

Kleine stapjes vooruit

Gelukkig de feestdagen zitten er weer op. De beste wensen voor iedereen en dat het maar een goed jaar mag worden. Dat wens ik ook voor mezelf uiteraard en ik heb goede hoop!


De kerstperiode was voor mij een lastige periode. Ik werd een beetje grieperig waardoor ik weer was veroordeeld tot de bank. Maar omdat ik daar al 6 maanden lig kreeg ik het mentaal wat moeilijk. Het verlies van mijn ouders en broer de afgelopen jaren viel me ineens zwaar, en met nog maar 1 broer ver weg, voelde ik me erg alleen.

Een paar flinke huilbuien gaven gelukkig wel verlichting, maar ik ben toch blij dat de feestdagen er op zitten.


Inmiddels is de griep weer uit het lijf en ik merk dat ik met kleine stapjes vooruit ga.
Zaterdagavond had ik een nieuwjaarsreceptie en tot mijn verbazing hield ik dat best goed vol. Ik vond het gezellig en had er lol in dus we gingen pas om 23:30 naar huis. De volgende ochtend werd ik niet al te slecht wakker dus 's middags gingen we nog naar een opening van een expositie. Daar was het zo ontzettend druk dat het toch teveel van het goede was. Volledig overprikkeld met de ademhaling weer in de war ging ik naar huis.

Toch zie ik het als een lichtpuntje. Waar ik 4 weken geleden al volledig overprikkeld raakte na een boodschapje, kan ik nu toch al meer aan. Het lijkt erop dat het zenuwstelsel wat tot rust komt. Ik voel het ook. De mist trekt een beetje op in mijn hoofd en voel dat ik anders uit mijn ogen kijk.


Ik doe natuurlijk trouw mijn oefeningen, maar probeer niet de hele dag te focussen op mijn adem. In rust gaat het nu best goed. De adem is rustiger en dieper en ik kan ook wat beter ontspannen. Dat voel ik dan vooral in de spieren van mijn kaken en nek.

Ik probeer ook iedere dag een half uur te wandelen. Vooral niet te snel, want dat slaat de ademhaling direct op hol, maar in een rustig tempo gaat het prima.


Ik ben ook weer flink aan het zingen gegaan. Dat is heel goed om te ontspannen en daarmee reguleer je ook je ademhaling. Daarnaast vind ik het fijn om te doen, dus dat is een win-win-situatie. Mijn nieuwe projectje, want ik heb graag een doel, is een aantal van mijn meest geslaagde a cappella arrangementen in te zingen. Het resultaat zal ik zeker ook delen als het klaar is, dus wordt vervolgd.


Het wordt nog een lange weg om de belastbaarheid en conditie op het normale niveau te krijgen, maar het begin is er en dat geeft hoop.103 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


r.schijndel54
Jan 08

Kleine stapjes zijn ook stapjes;-)

Neem de tijd om te herstellen..gaat niet in een keer.

En als je me nodig hebt of graag gezelschap hebt met wandelen dan laat maar weten.

komt goed

Like
bottom of page